quotes 01

“Klanten gaan eerder kijken naar waarde. Overtuig hen van je Personal Training diensten en de prijs zal minder bepalend zijn."

Welke prijs per uur mag of kan ik vragen als Personal Trainer? Het is een vraag die veel Personal Trainers bezig houdt. Het antwoord van deze vraag hangt van enkele factoren af, bekijk ze in onderstaande video.

Maar of je nu Personal Trainer in bijberoep bent of in hoofdberoep, zorg ervoor dat je een goede prijs bepaalt, NIET te weinig. Probeer niet te concurreren met prijs, maar ga voor kwaliteit! 

Hoeveel kan je vragen als Personal Trainer?

Om een goede prijs te bepalen, moet je rekening houden met volgende factoren:

1. Hoeveel ben je zelf waard?

Dit wordt bepaald door je opleidingsniveau, je ervaring en het aantal uren PT je al hebt gegeven. Let op want hier telt niet altijd een hoger opleidingsniveau is beter. Je mag elk jaar 10 opleidingen volgen, als je ze niet toepast in je Personal Training dan heeft dat geen invloed op de kwaliteit van jouw coaching. Probeer telkens als je opleidingen volgt, ze eerst te implementeren in je coaching. Stort je pas daarna in een nieuwe opleiding.

2. Kosten

Bereken je vaste kosten om een realistisch beeld te krijgen van hoeveel je maandelijks minimum zou moeten verdienen. Sleutelwoord hier is SAFE, ga voor een veilig cijfer en geef jezelf voldoende marge zodat je niet in de problemen komt.

Voorbeelden: locatie, materiaal, telefoon, vervoerskosten, …

3. Concurrentie

Maak een concurrentie analyse op en doe dit zo uitgebreid mogelijk. Hoe meer je weet van je concurrenten hoe beter je een inschatting kan maken op welke kanalen je zal moeten communiceren.

Bezoek andere PT studios in de buurt.

4. Locatie

Waar ga je PT geven? Is dit in een stad of een kleinere gemeente? Dit heeft ook invloed op de prijs, voornamelijk ook omdat de huurprijs hoger zal zijn als je in een grote stad zit.

5. Hoeveel wil je verdienen?

Heb je voor jezelf al eens de denkoefening gemaakt over hoeveel je maandelijks wil verdienen om het leven te leiden dat je wil? Dit is een enorm belangrijke denkoefening. Schrijf je netto bedrag op dat je maandelijks wil verdienen , doe dit maal 2,8 en tel daarbij je vaste kosten op. Dit totaal bedrag zou je bruto moeten verdienen.

Tip: Behoud altijd je prijs, geef NOOIT korting. Als je korting begint te geven dan ga je onbewust de waarde van je dienst naar beneden halen. Je kan wel extra’s aanbieden als je een actie wil doen. Geef een extra PT sessie gratis, receptenboek, handdoekje van je zaak, etc.

quotes 01

“Zelfvertrouwen is een must als de onvermijdelijke vraag "Dus, hoeveel kost de training?" opkomt."

Proefles1 1024x684 1
Gerelateerde links:


De Nieuwe 2.0 Juggernaut methode

De juggernaut methode is een training methode ontwikkeld door Chad Wesley Smith. Het is voornamelijk gebasseerd op submaximaal belasting om de werkcapaciteit op te bouwen

Read More »

Leave a Reply

Your email address will not be published.