quotes 01

" TikTok is dus één van de meest gedownloade apps in de Apple store en verslaat YouTube, Instagram, WhatsApp en Facebook Messenger met een aanzienlijke marge! "

De kracht van sociale media als middel om je doelpubliek te bereiken en een relatie op te bouwen voor jouw Personal Training bedrijf is deze tijden enorm belangrijk. De meeste trainers kennen Facebook of Instagram, maar er is een nieuwe speler op de markt ‘TikTok’. Tijdsverlies om er mee te beginnen of toch interessant? Lees snel verder.

Veel personal trainers hebben enkel een informatieve website en gebruiken voornamelijk hun social media voor hun marketing en het maken van promoties of advertenties.

Hoewel het toch wel aan te raden is om een website te hebben om jou volgers uiteindelijk naartoe te leiden, is social media een geweldige manier om een relatie met je klanten op te bouwen en hen in staat te stellen een idee te krijgen van jouw persoonlijkheid en waarden als fitnessprofessional voordat ze ervoor kiezen om met jou te werken.

De meeste Personal Trainers zitten op Instagram en Facebook, maar er is een nieuwe speler op de markt. Al gehoord van TikTok?!

TikTok is één van de nieuwste platformen die beschikbaar zijn om videocontent te maken. Het is een jong, levendig platform en wordt voornamelijk gebruikt door mensen jonger dan 30.

Volgens ‘Oberlo’ heeft TikTok wereldwijd 800 miljoen actieve gebruikers die korte video’s maken op het platform. Het is een van de snelst groeiende social media platformen ter wereld. Hier enkele statistieken op een rij:

  • TikTok heeft wereldwijd 800 miljoen actieve gebruikers.
  • De TikTok app is meer dan 1,5 miljard keer gedownload in de App Store en Google Play.
  • TikTok staat met meer dan 33 miljoen downloads in de iOS App Store van Apple in het eerste kwartaal van 2019 bovenaan de lijst van meest gedownloade apps.
  • 41 procent van de TikTok-gebruikers is tussen 16 en 24 jaar oud.
  • TikTok is in India 467 miljoen keer gedownload – bijna een derde van het totale aantal downloads.
  • Als het gaat om de dagelijkse tijd die wordt besteed aan TikTok, brengen gebruikers gemiddeld 52 minuten per dag door op de app.
  • TikTok is beschikbaar in 155 landen en in 75 talen.
  • 90 procent van alle TikTok-gebruikers heeft dagelijks toegang tot de app.
  • In minder dan 18 maanden is het aantal volwassen TikTok-gebruikers in de VS 5,5 keer zo groot geworden.
  • Er werden gemiddeld meer dan 1 miljoen video’s per dag bekeken in een jaar.

Download hier de infographic van ‘oberlo’.

TikTok is dus één van de meest gedownloade apps in de Apple store en verslaat YouTube, Instagram, WhatsApp en Facebook Messenger met een aanzienlijke marge!
Het is een gratis app en beschikbaar op zowel Apple- als Android-apparaten, dus je zou kunnen overwegen om het te downloaden en er zelf eerst mee te spelen voordat je beslist of je (veel) tijd investeert in het professionele gebruik ervan voor je Personal Training bedrijf.

Volgens Globalwebindex is 41% van de gebruikers tussen 16 en 24 jaar oud. Als dit een bevolkingsgroep is waaraan je Personal Training wil geven, kan je overwegen om je te verdiepen in de app.

De app staat nog in zijn kinderschoenen en dat heeft zijn voor- en nadelen. Grote voordeel is dat je van het begin mee springt op de ‘hype’. Verwacht geen korte termijn resultaat als je je volledig focust op content marketing, maar als je geduld hebt zal dit ooit beloont worden. Als je kijkt wat een impact Instagram op ons leven heeft dan ben ik er zeker van als je de tijd kon terugdraaien en Instagram was een nieuwe app op de markt, dat je er volop mee aan de slag ging om dan nu zoveel jaren later een zeer groot bereik te hebben.

Een ander voordeel is dat het nog zo nieuw is en nog niet beïnvloed wordt door advertenties, zoals het geval nu is bij Facebook en Instagram. We noemen dit het organisch bereik, dit is vele malen groter bij TikTok, je bereikt dus veel meer mensen dan op de andere platformen zonder er geld in te investeren.

één van de nadelen is dat het nog een jong publiek heeft en je dit echt toekomst gericht moet zien. Facebook werd ook eerst gebruikt door voornamelijk jonge mensen en nu is het een platform dat voornamelijk gebruikt wordt door 40+ (diezelfde mensen, maar ouder!). Dit kan je zien als opportuniteit want de jonge mensen die nu op TikTok zitten worden uiteraard ook ouder en groeien op met dit platform. Het is dus nu niet jou doelpubliek, maar binnen 5 jaar misschien wel.

Een lange investering dus die je moet maken.

google my business
Gerelateerde links:
 

 

De Nieuwe 2.0 Juggernaut methode

De juggernaut methode is een training methode ontwikkeld door Chad Wesley Smith. Het is voornamelijk gebasseerd op submaximaal belasting om de werkcapaciteit op te bouwen

Read More »

Leave a Reply

Your email address will not be published.