quotes 01

“Google My Business is een onmisbare tool voor elke Personal Trainer.

Google My Business is een gratis tool waarmee u uw bedrijfsprofiel en bedrijfswebsite kunt promoten op Google zoeken en maps. Met een account kunt u zien wie uw klanten zijn en contact met hen leggen, updates van uw bedrijfsprofiel posten en bekijken hoe uw klanten interactie met uw bedrijf hebben op Google.

Of je nu een eigen studio hebt of je werkt ergens als Personal Trainer, het is altijd belangrijk om een Google My Business account in te stellen.


In onderstaande video leg ik uit waarom het zo belangrijk is voor je visibiliteit.

De 10 belangrijkste redenen:

1. Je bent online te vinden! De meeste trainers steken voornamelijk tijd in hun website, maar weet dat vooraleer potentiele klanten op jouw wesite komen, ze je eerst moeten vinden. En dit is in de meeste gevallen via Google. Een goede indruk nalaten op Google is dus enorm belangrijk.

2. Het is GRATIS! Wat niet onbelangrijk is ;).

3. Je helpt zo google jouw bedrijf beter te begrijpen, je zal sneller in de zoek resultaten verschijnen. Je kan je diensten invullen en extra informatie zoals openingsuren en andere belangrijke informatie.

4. Eerste indruk. We weten dat het belangrijk is, dus het zoekresultaat dat mensen krijgen als ze op zoek zijn naar een Personal Trainer is jouw ECHTE allereerste indruk.

5. Je verschijnt in het map overzicht, zo kunnen mensen makkelijk zien waar jouw locatie gelocaliseerd is.

6. Reviews! Deze is enorm belangrijk bij de eerste indruk. Net zoals we kijken naar de reviews van een restaurant vooraleer we iets boeken, kijken mensen ook naar reviews van Personal trainers. Hier zijn nog weinig trainers mee bezig, dus hier kan je makkelijk jezelf gaan onderscheiden met trainers in de regio. Durf reviews te vragen aan klanten, koppel hier desnoods een leuke actie aan als ze een review hebben geschreven.

7. Google posts. Als je hier regelmatig een kleine post maakt zal je ook hoger scoren in de google ranking. Kleine tip is om hier FAQ te posten, zo genereer je meteen interesse. Post gemiddeld 1x per maand.

8. Foto’s en video’s over je zaak delen. Is mede belangrijk voor de eerste indruk. Vergeet zeker de video’s niet, deze scoren hoger. Zoek iemand die professioneel foto’s kan nemen van je zaak en zet deze op Google my business, denk aan die eerste indruk! Voeg minimum 4 foto’s toe.

9. Mensen kunnen je al vragen stellen, dit is zeer laagdrempelig dus mensen gaan zo sneller contact zoeken. Zorg ervoor dat je ze zeker beantwoord! Zeker binnen de 24u!

10. Je krijgt inzicht in de zoekresultaten van potentiële klanten. Hierop kan je dan weer inspelen als je een marketing actie doet. If you’re not assessing, you’re guessing. Dit kan je bekijken met Google Insights. Het onderdeel insights geeft je waardevolle informatie over je bezoeker. 

11. Eén extra: Verspreid de upload van je blog posts, dit is beter voor het algoritme.

google my business
Gerelateerde links:


De Nieuwe 2.0 Juggernaut methode

De juggernaut methode is een training methode ontwikkeld door Chad Wesley Smith. Het is voornamelijk gebasseerd op submaximaal belasting om de werkcapaciteit op te bouwen

Read More »

Leave a Reply

Your email address will not be published.