Groei jouw zaak!

Als Personal Trainer groeien op Instagram met deze 5 gouden tips

business fitness instagram instagramgroei online coaching personal trainer personal training social media
Als personal trainer groeien op Instagram met deze 5 gouden tips

Blog geschreven door The Fittest Agency

In deze blog deel ik 5 gouden tips om als Personal Trainer & fitness professional te groeien op Instagram.

Instagram is een heel goed social mediakanaal om in te zetten voor je personal branding, je fitness studio en je sportschool of fitnessmerk. Het bereik van je profiel op Instagram vergroten gaat niet van de ene dag op de andere. Het creëren van een loyale aanhang en het vergroten van de betrokkenheid al helemaal niet, het kost veel tijd en toewijding.

#fitness. Hoe vaak denk je dat die hashtag als is gebruikt op Instagram? Een miljoen? 50 miljoen? Een 100 miljoen? Het werkelijke aantal ligt eerder in de buurt van 350 miljoen.

Dit betekent dat er een grote kans is voor personal trainers en sportscholen om op organische wijze meer volgers te krijgen. Maar alleen omdat je op Instagram zit, wil nog niet zeggen dat mensen op je profiel springen.

Graag delen we met jou 5 gouden tips die ervoor zorgen dat je sneller kunt groeien op Instagram. Let’s dive into it!

 

* * * * * * * * * *

Korte samenvatting van de 5 gouden tips voor de groei van je Instagram:

#1. ZET JE INSTAGRAM ACCOUNT OM NAAR EEN BEDRIJFSPROFIEL

#2. WEES CONSISTENT EN POST GESTRUCTUREERD

#3. INZETTEN OP INSTAGRAM REELS

#4. VOLG ACTIEF JE DOELGROEP

#5. MAAK GEBRUIK VAN RELEVANTE HASHTAGS

* * * * * * * * * *

 

TIP #1. ZET JE INSTAGRAM ACCOUNT OM NAAR EEN BEDRIJFSPROFIEL

Enkele jaren geleden introduceerde Instagram een nieuwe functie: het bedrijfsprofiel. Met een bedrijfsprofiel/zakelijk Instagram profiel beschik je over een aantal handige voordelen. Zo is het voor klanten gemakkelijker om contact met bedrijf op te nemen. Ook krijg je meer inzicht door handige statistieken over het aantal volgers, betrokkenheid en weergaven. Daarnaast is het ook mogelijk om een post extra te promoten met advertenties.

EXTRA TIP: Het extra promoten van organische posts met advertenties binnen Instagram zelf raden we ten alle tijden af! Als je promotie campagnes wilt voeren op Instagram of Facebook, maak dan ALTIJD gebruik van Meta advertentiebeheer.

 

TIP #2. WEES CONSISTENT EN POST GESTRUCTUREERD

Instagram is breed en gevarieerd. Het kan heel verleidelijk zijn om gewoon af en toe posts te maken, er wat hashtags in te gooien, je vingers te kruisen en er het beste van te hopen. Dit zal niet werken. Op deze manier zal je hoogstwaarschijnlijk na een paar maanden stoppen met posten.

Om succesvol te zijn op Instagram moet consistent en gestructureerd te werk gaan!

Investeer in een consistente Instagram feed. Een tip hiervoor is om te werken met een content kalender. In de content kalender staat wat je wanneer gaat posten. Maak 1 dag per maand de posts en plan ze in voor de komende maand op de geliefde tijdstippen. Een goede voorbereiding zorgt voor een hogere kwaliteit van je Instagram posts. Het kost even tijd om in elkaar te zetten maar dat maakt het op de lange termijn weer goed.

Volgens onderzoek van Coosto moet je één keer per drie dagen posten op Instagram. De piektijden voor de meeste interactie op Instagram is op vrijdag 12:00, donderdag tussen 18:00 en 20:00 en woensdag om 12:00. Bij iedereen is dat natuurlijk net ietsje anders, je kan jouw data bekijken bij statistieken -> drukken op aantal volgers -> naar onder scrollen en dan zie je het staan bij meest actieve dagen.

Er bestaan tal van tools om posts in te plannen en dit over verschillende platformen. Hieronder vindt je onze persoonlijke top 5 terug.

  1. Canva (Canva Pro heeft sinds kort een eigen content planner. Dus als je jouw content maakt via Canva is dit de beste tool)
  2. Agorapuls
  3. Later 
  4. Coosto
  5. Hootsuite

 

TIP #3. INZETTEN OP INSTAGRAM REELS

Reels video’s zijn héél populair en worden steeds door meer mensen bekeken. Doordat de verschillende Instagram Reels video’s worden getoond in ‘verkennen’ wordt de zichtbaarheid vergroot. Daarnaast vindt het Instagram algoritme reels & video’s leuk,  het platform zal je video dus ook sneller tonen aan mensen. Menig marketeer is inmiddels overtuigd van de impact van Instagram Reels. In onze statistieken zien we ook duidelijk dat onze profielbezoeken en het aantal bereikte personen flink opgelopen is sinds het gebruik van reels. Winning!

Instagram-topman Adam Mosseri gaf in deze video aan dat Instagram in 2022 nog meer op video gaat inzetten via Reels. Bestaande videoformaten van Instagram, zoals berichten met video’s worden samengevoegd in het videoformat Reels.

“We gaan onze focus op video verdubbelen”, aldus Instagram-topman Adam Mosseri

Daarnaast gaf hij aan dat Instagram geen platform meer is voor het delen van foto’s. Maar dat video prioriteit zal krijgen.

EXTRA TIP: Zorg dat je reel waarde toevoegt voor je doelgroep. Een goed voorbeeld hiervan is 7 stretching tips voor lopers.

 

TIP #4. VOLG ACTIEF JE DOELGROEP

Het kan zeer waardevol zijn om mensen in jouw doelgroep actief te volgen op Instagram en regelmatig te reageren op de posts van hun. Wanneer jij dit doet bij hun, ga zij ook sneller geneigd zijn om dat te doen bij jou. Vervolgens wanneer er iemand reageert op jouw post is het heel verleiding om een gesloten antwoord terug te geven. Bijvoorbeeld wanneer iemand een compliment geeft is je antwoord al heel snel “bedankt”. En daar blijft het dan bij. Maar wat je eigenlijk wilt is interactie. Ga het gesprek aan! Probeer daarom altijd te kijken hoe je met jouw antwoord eventueel een gesprek aan kunt gaan.

EXTRA TIP: Wanneer je een profiel volgt krijg je een aantal voorgestelde profielen te zien. Deze profielen zijn gebruikers die Instagram voor jou selecteert op basis van de mensen die je volgt, dit zijn mensen met dezelfde interesses en connecties. Het volgen van deze voorgestelde gebruikers zijn dus een ideale manier om jouw doelgroep te bereiken.

Wanneer iemand nieuw jou gaat volgen is het ook altijd goed om even te kijken naar het profiel van de nieuwe volger en diegene een persoonlijk berichtje te sturen. Elke nieuwe volger kan waardevol zijn en iemand die valt onder jouw specifieke doelgroep. Ga daarom de connectie aan, zonder iets te willen verkopen, puur om kennis te maken. Toon interesse in de ander.

TIP #5. MAAK GEBRUIK VAN RELEVANTE HASHTAGS

Als je jouw Instagram wilt laten groeien, is het belangrijk om onderzoek te doen naar populaire hashtags in de sport & fitnessbranche. Hashtags zorgen er namelijk voor dat je profiel en content bij een groter publiek zichtbaar wordt. Dit levert meer volgers en meer bekendheid op. Gebruik voornamelijk hashtags die aansluiten bij jezelf, je content en doel. Heb je bijvoorbeeld een personal training studio en wil je jouw doelgroep bereiken, gebruik dan hashtags zoals #personaltraining #personaltrainer #fitterhappierhealthier #training #rugpijn #gezondleven #cardioworkouts #beyourbestself #weightloss #gewichtverliezen #healthylifestyle #gezondafvallen #localcoach #gezondheidscoach.

Hashtags die miljoenen keren worden gebruikt, kun je beter links laten liggen. Binnen enkele ogenblikken is je post ondergesneeuwd door duizenden andere posts. Zo zijn de hashtag #fitness & #workout al minder geschikt. Deze hashtags zijn al meer dan 500 miljoen keer gebruikt. Je kan best gebruik maken van specifiekere hashtags. Een goede hashtag voor personal trainer is om de stad of gemeente te gebruiken omdat dit hyper lokaal is.

 

Veel succes!