Groei jouw zaak!

7 soorten content voor jouw Facebook groep

business facebook social media

Wist je dat 50% van jouw leden, lid is van 5 of meer Facebook groepen!

Omdat mensen in zoveel groepen zitten, betekent het ook dat JOUW content die je in je groep post moet opvallen.

Dit is waar veel coaches mee vastlopen.

Het punt is dat Facebook GROEP content heel anders is dan Facebook PAGINA content.

Het grootste verschil is dat Facebook GROEP content waardevoller en exclusiever moet aanvoelen.

En als je het gebruikt als een middel om klanten te behouden, moet je content zo gemaakt zijn dat huidige klanten betrokken en verbonden blijven.

 

Hier zijn 7 soorten content die het beste werken voor een Facebook groep:

1. Waardevolle content (video's en berichten): Inspireer je leden en laat ze zien wat er mogelijk is! Help je groepsleden om kleine successen te boeken en geef hun vertrouwen om de volgende stap te zetten. Dit kunnen tips, strategieën, recepten, het ontkrachten van mythes of weinig bekende feiten zijn die jouw niche moet weten.

 

2. Klanten wins & Testimonials: Het plaatsen van getuigenissen bouwt niet alleen je geloofwaardigheid op - het verhoogt ook het groepsmoreel! Mensen kunnen het niet helpen zich voor te stellen in uw succesverhalen, vooral wanneer u in detail deelt waar de klant mee worstelde vóór uw oplossing en de transformatie die plaatsvond.

 

3. Persoonlijke berichten achter de schermen: Je denkt misschien dat je leden alleen in je groep zitten voor de waarde, maar ze willen JOU ook leren kennen! De best presterende berichten zijn die waarin je je eigen persoonlijke challenges, overwinningen en openbaringen deelt.

 

4. Leuke berichten: Je groep hoeft niet alleen maar zakelijk te zijn. Af en toe een meme, een leuke poll, inspirerende quotes of een grappige post moet zeker kunnen. Deze krijgen over het algemeen de meeste likes!

 

5. Inhoudelijke series: Aangezien "series" impliceert "er komt nog meer", kunnen deze een geweldige manier zijn om leden aan te moedigen zich te blijven engageren met de groep. Kies een onderwerp in jouw niche en verdeel het in 3, 4 of zelfs 5 verschillende berichten om de informatie hapklaar te houden en anticipatie op te bouwen voor elk nieuw bericht.

 

6. Mini-challenges: Deze Facebook exclusieve challenges werken zeer goed om een community te activeren. Kies een klein, haalbaar doel voor je groep om samen naartoe te werken en besteed er een week (of een weekend!) of een maand aan.

 

7. Organiseer een poll: Een poll werkt zeer goed om engagement te boosten. Vraag naar content die ze meer willen zien in jouw groep. Of vraag welk recept je deze week moet posten. Je creëert extra engagement EN je weet wat je leden willen dat er gepost wordt. win-win dus!

 

Extra tip: Maak een planning: Maak een maandplanning op voor je Facebook groep en communiceer deze ook zodat leden exact weten wanneer wat verschijnt.

 

Ik raad je ten zeerste aan deze posts ongeveer 80-90% van de tijd door elkaar te gebruiken, en de overige 10-20% te besteden aan upsells.

EN

Vergeet vooral niet om tijd vrij te maken voor het creëren van content in je agenda! Facebook content moet je plannen, dit kan je trouwens ook in je Facebook groep.